تهرانسر نام محلهای است در غرب تهران که از شمال به بزرگراه شهید لشکری و محله شهرک آزادی و از جنوب به بزرگراه فتح و از شرق به فرودگاه مهرآباد و محله شهرک آسمان و از غرب به بزرگراه آزادگان و محله شهرک استقلال محدود شدهاست. محله تهرانسر در منطقه ۲۱ شهرداری تهران واقع است و خود به ۴ بخش تهرانسر شمالی(شهرک بازرگان-میدان کمال الملک -قباد)، تهرانسر شرقی(شهرک پاسداران-بنفشه-نفت-فجر-گل محمدی)، تهرانسر مرکزی (بلوار اصلی و خیابان خسروپرویز)، تهرانسر غربی(بهشتی-رجایی-شهرک دریا).
تاریخچه
در گذشته بهخصوص در دوران سلطنت سلسله قاجار محدوده تهرانسر کنونی و نواحی اطراف آن جزو شکارگاههای سلطنتی محسوب میشدهاست. همچنین وجود چشمهای در اطراف اتوبان آزادگان در نزدیکی شهرک فاطمة الزهرا کنونی باعث مهمتر شدن این منطقه بودهاست. در اوایل قرن سیزدهم و در زمان سلطنت احمد شاه قاجار شخصی بنام خلیل معنوی خواستار خرید چشمه میشود و با پرس و جو متوجه میشود که این چشمه به شخصی به نام فرمانفرما از نوادگان ناصرالدین شاه تعلق دارد، خلیل معنوی با پرداخت حدود ۱۳ هزار تومان آن چشمه را از او خریده و با ساخت خانههایی در اطراف آن و ساکن کردن چندین خانواده از اهالی همدان و تویسرکان در آنجا، آن ناحیه را تبدیل به روستایی به نام سلیمان خانه میکند. او با پرداخت حقوق به ساکنان روستا از آنها میخواهد که بر روی زمینهای اطراف کشاورزی کنند و با این کار خود را مالک تمام نواحی اطراف آن چشمه میکند.
بعد از مدتی در حدود سال ۱۳۳۱ هجری شمسی شرکت تعاونی کارمندان شرکت نفت برای ساخت منازل مسکونی برای کارکنان این شرکت، این ناحیه را انتخاب کرده و بعد از مذاکره با معنوی حدود یک میلیون مترمربع از زمینها را خریداری و شروع به ساخت و ساز مینماید و نام این محدوده را تهرانسر میگذارد.
همچنین در سال 1360 محله خیابان فجر جهت ساخت خانه های تعاونی به پرسنل کارخانه ارج اعطا گردید.
همجواری با فرودگاه مهراباد
بیشترین شناخت محله تهرانسر از فرودگاه مهراباد همجوار با بلوار گلها می باشد ،تا قبل از سال 1383 و افتتاح فرودگاه فرودگاه بینالمللی امام خمینی و عدم تفکیک پروازهای داخلی و خارجی تهرانسر به یکی از مناطق با الودگی صوتی زیاد تبدیل شده بود،پس از انتقال پروازهای خارجی این شرایط بهبود یافت و این محله شرایط مطلوبی به خود گرفت.
تهرانسر شرقی(محله های پاسداران-بنفشه-نفت-خیابان فجر- گل محمدی) و همچنین شهرک دریا واقع در تهرانسر غربی به دلیل دور بودن از محل اوج گیری هواپیما های فرودگاه مهراباد از شرایط مطلوب تر برای زندگی برخوردار هستند.
وضعیت کنونی
جمعیت تهرانسر بیش از ۱۰۰ هزار نفر میباشد که به علت وجود هوای نسبتاً پاک غرب تهران به نسبت شرق این کلانشهر و امکانات مناسب و فوقالعاده عالی رفاهی و درمانی، دسترسیهای نسبتاً چشمگیر و … تهرانسر به یکی از محلههای مهاجرپذیر مبدل گشتهاست و جمعیت آن رو به افزایش است. غالب ساکنان تهرانسر مسلمان و شیعه هستند و قومیت آنان اکثراً فارس، آذری، لر و کرد میباشد.
با توجه به موقعیت این منطقه به سه بزرگراه آزادگان-فتح و شهید لشگری تهرانسر جزو معدود مناطق 22 گانه تهران می باشد که دارای دسترسی مناسبتر و دارای کمربند بزرگراهی است..
تهرانسر به عنوان یکی از محلههای تهران برای اجرای طرح مسکن ویژه تهران انتخاب شدهاست وعملیات احداث ۲۳۱۰ واحد مسکن ویژه در بلواریاس ضلع جنوبی این منطقه ازسال ۱۳۹۱ آغازشدهاست.
انتقال مترو به تهرانسر
در تاریخ 19تیر1397 پی بازدید شهردار تهران و رییس شورای شهر از منطقه21 طی گفتگو محسن هاشمی رییس شورای شهر وقت تهران از رسیدن خط 4 متروی تهران از ایستگاه شهرک اکباتان به تهرانسر خبر داد.
مساجد و ابنیه فرهنگی
- مسجدجامع - بلوارشاهدغربی
- مسجدالنبی - شهرک پاسداران
- مسجد محسنی-خیابان فجر
- مسجد امام مهدی (عج)
- مسجدالغدیر
- مسجدامام خمینی- شهرک هواپیمایی
- گلزارشهدای گمنام - بلوارنیلوفر (شاهد) شرقی
مراکز تفریحی
- پارک نرگس
- بوستان شهدای گمنام
- بوستانهای مختلف کوچک
- سینماققنوس
- خانه اسباب بازی
- پارک سه گوش
- شهربازی الماس
- بوستان ریما
- بوستان گلریز
- بوستان لاله
- پارک سپید
- بوستان ارغوان
- باشگاه پینت بال سورن
- بوستان نیلوفر
- بوستان گلها
- مجموعه ورزشی تفریحی هودین و هورام
- فست فودها و رستورانهای شبانه فعال
- استخر شجاعی
- استخر گلها
- استخر چهاردهم
- استخر رحیمیان
- استخر استقلال
- سفره خانه سنتی شاخه طوبی
- سفره خانه سنتی الماس
- سفره خانه سنتی هزاردستان
- سفره خانه سنتی زعفران
- بوستان فجر(خیابان فجر)
- بوستان کوثر(شهید اصغرنیا)
مراکز بهداشتی درمانی
- مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی گلسا (خیابان شهید جعفر طهماسبی فرد نبش کوچه 13)
- بیمارستان صاحب کوثر (درحال تکمیل)
- درمانگاه خیریه قوامین - ابتدای بلوارلاله - خیابان شهید جعفر طهماسبی فرد
- کلینیکهای دندانپزشکی سیب
- درمانگاه تخصصی دندانپزشکی تهرانسر - نبش ششم اصلی
- درمانگاه شهیدصنیع خانی - شهرک استقلال
- مرکزبهداشت تهرانسرغربی
- مرکزدرمان سوء مصرف موادتهرانسر (درمان اعتیاد)
- مرکزمعاینات رانندگان
فروشگاههای زنجیره ای تهرانسر
- فروشگاه رفاه (بلوار بهشتی)
- بازار میوه و تره بار (بلوار بهشتی و بازاریاس)
- فروشگاه شهروند (بلوار لاله)
- فروشگاه کوروش (پنج شعبه در تهرانسر موجود است - تهرانسر شمالی - تهرانسر شرقی - تهرانسر غربی-بلوار لاله- بلوار اصلی پایین تر از چهارراه صدف )
- فروشگاه جانبو (دو شعبه بلوار لاله و نیلوفر شرقی )
مراکز مهم دولتی
- ایستگاه ۱۰۴ آتشنشانی تهران
- مرکز مخابرات شهید توکلی (خیابان قباد شمالی)
- کلانتری ۱۵۰ تهرانسر
- دفتر خدمات پستی (بلوار شاهد - خیابان شهید جعفر طهماسبی فرد)
- کمیته امداد( خ اسدی)
- اداره راهنمایی و رانندگی منطقه 21 (انتهای بلوار یاس)
- شهداری منطقه 21( میدان کمال الملک)
مراکز فرهنگی خانه فرهنگ تهرانسر
- باشگاه فوتبال نفت تهران
- سرای محله یاس
- سرای محله تهرانسر غربی
- سرای محله نفت
- سرای محله تهرانسر شرقی
- کتابخانه مسجدالنبی
- مرکز ثبت مشاغل تهرانسریار
مراکز علمی
- دانشکده فنی و حرفهای سما (دانشگاه آزاد اسلامی)
- دانشکده علوم سما (دانشگاه آزاد اسلامی)
- دانشگاه علمی کاربردی پارس
- مرکز آموزش علمی کاربردی مهرکام پارس
- مرکز آموزش علمی کاربردی پرسپولیس
- مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر
محله شهرک دریا در جنوب منطقه ی 21 شهرداری تهران قرار دارد.
این شهرک از شمال به بلوار یاس می رسد و از آنجا با محله تهرانسر غربی همسایه است.
این محله از جنوب به بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج) می رسد .
در شرق خیابان مروارید، شهرک دریا را از محله ی تهرانسر جدا می کند و در غرب بزرگراه آزادگان ( کمربندی) در حد فاصل شهرک دریا با محله شهرک استقلال دکتر عبیدی قرار گرفته است.
وجود مرکز راهنمایی و رانندگی در این محله در کنار رعایت اسلوب شهرسازی در این شهرک که نمود عینی آن در خیابان بندی و نحوه تفکیک واحدها، عرض کوچه هاو پیاده روهامشخص است . محله شهرک دریا را از سایر محلات متمایز می کند .
شهرک دریا در سال 1363 توسط تعاونی مسکن کارکنان نیروی دریایی به صورت زمین به پرسنل این نیروی واگذار گردید و به همین دلیل نام شهرک دریا بر آن گذاشته شده است .
به مرور زمان واگذاری املاک این شهر به افراد حقیقی غیر پرسنل نیروی دریایی آغاز گردید به طوری که در حال حاضر از بین 3700 خانوار 260 خانوار آن را پرسنل و بازنشستگان نیروی دریایی تشکیل می دهند . رعایت اصول شهرسازی ، یکدست بودن ، همگن بودن ، وجود امکانات مناسب فرهنگی ، ورزشی و آموزشی این محله را به یکی از توسعه یافته ترین محلات این منطقه تبدیل نموده است.
برای تعیین مرزبندی این محله ، اعضای شورایاری دو تاریخ را ذکر کردند. تاریخ اول مربوط به سال 1361و از طریق تعاونی مسکن نیروی دریایی و دوم تاریخ دوم مربوط به سال 1385 همزمان با شکل گیری شورایاری که مجدد همان مرزها از طرف شهرداری منطقه 21 تصویب و اعلام شد.
همانطور که در ادامه خواهد آمد تا قبل از آغاز به کار شورایاری در سال 1385 شهرک دریا بخشی از محله ی بزرگتری به نام تهرانسر بوده است .
لذا در اینجا نگاهی کوتاه به سرگذشت تهرانسر کنونی و نواحی اطراف آن جزء شکارگاه های سلطنتی محسوب می شده است .همچنین وجود چشمه ای در اطراف اتوبان آزادگان( فعلی) در نزدیکی شهرک فاطمه الزهرا (در غرب بزرگراه آزادگان و روبروی شهرک دریا) کنونی باعث اهمیت این منطقه بوده است .
در اوایل قرت سیزدهم و در زمان سلطنت احمدشاه قاجار شخصی به نام خلیل معنوی خواستار خرید چشمه ای در این ناحیه شد و با پرس و جو متوجه شد که این چشمه متعلق به شخحصی به نام فرمان فرما از نوادگان ناصرالدین شاه میباشد.
خلیل معنوی با پرداخت حدود 13 هزار تومن آن چشمه را از فرمان فرما خریده و با ساخت خانه هایی در اطراف آن و ساکن کردن چندین خانواده از اهالی همدان و تویسرکان در آنجا، آن ناحیه را تبدیل به روستایی به نام سلیمان خانه نمود . او با پرداخت حقوق به ساکنان روستا از آنها خواست که بر روی زمین های اطراف کشاورزی کنند و با این کار، خود را مالک تمام نواحی اطراف آن چشمه نمود .
بعد از مدتی ، در حدود سال 1331 هجری شمسی شرکت تعاونی کارمندان نفت برای ساخت منازل مسکونی برای کارکنان شرکت نفت این ناحیه را انتخاب کرده و بعد از مذاکره با آقای معنوی حدود یک میلیون متر مربع از زمین ها را خریداری و شروع به ساخت و ساز نمودند و نام این محدوده را تهرانسر گذاشتند.
محله تهرانسر در منطقه 21 شهرداری تهران واقع است و خود به 7 بخش تهرانسر شمالی، تهرانسر شرقی، تهرانسر مرکزی، تهرانسر غربی، باشگاه نفت ، شهرک پاسداران و شهرک دریا تقسیم می شود
تهرانسر در شیب واقع شده است . گویی در انتهای شیب دره قرار گرفته و به همین دلیل به پایین دره معروف بود که از کف دره رودخانه ای هم عبور می کرد . در این محله کارخانه ی قیر سازی وجود داشت که قیر غرب تهران را تامین می نمود مالک آن کارخانه خانمی بوده است که کسی نام او را به یاد نمی آورد . سازمان زمین شهری ( وابسته به شهرداری ) در سال های 1359-1360 با هماهنگی تعاونی مسکن نیروی دریایی این محدوده را خریداری نمود .
مهندسین زمین را تفکیک کرده و علاوه بر آن مکان یابی اجتماعی و فرهنگی هم انجام دادند . یعنی مکان مسجد و مدرسه در آن مشخص گردید . در ابتدا به دلیل نظامی بودن این شهرک ، قرار بود دیوارهایی دور تا دور آن کشیده شود، که بعد از مدتی از این مدتی از این تصمیم منصرف شدند، زیرا محدوده از سایر قسمت های شهرجدا و امکاناتش محدود می شد .
اولین افراد این محل را نظامیان کم بضاعت نیروی دریایی تشکیل می دادند که توانسته بودن از طریق تعاونی مسکن نیروی دریایی صاحب مکانی برای زندگی شوند.
املاک صنعتی پایتخت
جامعترین مرکز اطلاعات املاک در کشور
جاده مخصوص کرج (لشگری) ، جاده قدیم کرج (فتح)
مرکز شهر ، غرب تهران
خرید و فروش ، رهن و اجاره انواع ملک شامل:
انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری ، فروش کارخانه
انبارهای مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی ، فروشگاههای اینترنتی
انبار ، کالاهای تجاری ، بازرگانی ، انبارهای عمومی و اختصاصی
کارخانجات تولیدی ، غذایی ، دارویی ، صنعتی ، شیمیایی
مطبخ ، کترینگ آشپزخانه صنعتی ، رستوران ، تالار و باغ تالار ، باغ و باغچه
تجاری ، تعمیرگاه مجاز ، نمایندگی ، کارواش ، گاراژ
اداری ، دفترکار ، سالن فیلمبرداری ، کنفرانس ، همایش
انبار روباز ، انبار سنگ ، کاشی ، سرامیک ، مصالح و آهن آلات ، دپوی خودرو
زمینهای کشاورزی و صنعتی ...
۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار
نیازمند املاک اداری ، تجاری ، صنعتی شما جهت
رهن و اجاره یا خرید و فروش در جاده مخصوص کرج ، جاده قدیم کرج ، مرکز شهر و غرب تهران هستیم.
( به مابسپارید ازما بخواهید )
( درصورت تمایل فایل فروش یا اجاره ملکتان تماس حاصل نموده یا مشخصات را به شماره 09122967839 واتساپ یا تلگرام نمایید )