امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

صادرات مرغ ممنوع می‌شود

بر اساس اعلام گمرک ایران، صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند ماه تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع شد. بر اساس اعلام گمرک ایران، طبق نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رئیس کل گمرک، ممنوعیت صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند ماه عملیاتی خواهد شد. رضا رحمانی در نامه‌ای به مهدی میر اشرفی اعلام کرده که “با استناد به تصمیمات نهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ابلاغی طی نامه رئیس جمهور و بر اساس تصمیمات بیست و دومین جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور به دلیل اینکه قیمت گوشت مرغ در بازار داخلی به شدت افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین به منظور مدیریت عرضه و تقاضا در بازار داخل صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع اعلام می‌شود”.

در همین باره یک عضو ستاد تنظیم بازار هم از وارد شدن نخستین محموله ۳۰ هزار تنی گوشت مرغ منجمد در هفته آینده خبر داده و گفته که این واردات با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و مقرر شده تا هفته آینده با هدف تنظیم بازار شب عید با نرخ مصوب عرضه شود.

 

۹۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند

رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی از برقراری پوشش بیمه ای ۹۰۰هزار کارگر با راه اندازی سامانه خدمات حمایتی خبرداد و گفت:صلاحیت۲۰۰هزار نفر که خود را کارگر ساختمانی معرفی کرده بودند، تایید نشد. اکبر شوکت با اشاره به آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر و استاد کار ساختمانی در کشور فعالیت می کنند، اظهار داشت: با طرحی که از سال گذشته برای راه اندازی سامانه خدمات حمایتی وزارت رفاه ذیل بانک اطلاعات ایرانیان در دستور کار قرار گرفت، تاکنون حدود ۹۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه همچنین حدود ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز در نوبت برقراری پوشش بیمه ای قرار دارند، افزود: در بین متقاضیان دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی در سامانه، تعدادی از کارگران فاقد کارت مهارت هستند که برای بهره مندی از خدمات بیمه ای باید نسبت به دریافت کارت مهارت اقدام و سپس در سامانه بیمه کارگران ساختمانی به نشانی www.samanehrefah.ir ثبت نام کنند. رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور با اشاره به تاثیر مثبت این سامانه در شناسایی و پالایش کارگران ساختمانی گفت: با راه اندازی این سامانه حدود 200 هزار نفر که کارگر ساختمانی نبودند و در سایر مشاغل مشغول به فعالیت بودند اما از خدمات بیمه کارگران ساختمانی استفاده می کردند، شناسایی شدند که منجر به لغو خدمات بیمه ای این ۲۰۰ هزار نفر شد.

شوکت با بیان اینکه همچنین ۴۰۰ هزار متقاضی جدید در سامانه بیمه کارگران ساختمانی ثبت نام کردند تا صلاحیت آنها بررسی و احراز شود، گفت: با راه اندازی سامانه مذکور ۹۵ درصد کارگرانی که بیمه شدند و خود را به عنوان کارگر ساختمانی معرفی کردند، در همین حرفه مشغول به کار هستند و ۵ درصد مابقی نیز ضریب خطایی بسیار پایینی است که در هر فرایندی اجتناب ناپذیر است.

عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی افزود: با اجرای طرح بیمه مشاغل و کارگران ساختمانیِ دارای کارت مهارت از سازمان آموزش فنی و حرفه ای، علاوه بر اینکه صلاحیت کارگران واقعی ساختمانی احراز شد، دولت، سازمان تامین اجتماعی و کارگران نیز از این طرح و خدمات آن منتفع می شوند. تمامی کارگران ساختمانی حائز شرایط متقاضی بیمه نامه تأمین اجتماعی در سراسر کشور

می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، نسبت به ثبت نام در این سامانه و گرفتن کد رهگیری اقدام کنند.

 

133 هزارتن گوشت قرمز وارد کشور شد

یک مقام مسئول وزارت جهاد کشاورزی از واردات 133 هزار تن انواع گوشت قرمز در دهه نخست بهمن ماه امسال خبرداد و گفت: بر اساس آمار گمرک، امسال 97 هزار تن گوشت منجمد گوساله، 36 هزارتن لاشه گوشت گوسفندی به کشور وارد شد که نسبت به مدت مشابه پارسال 146 درصد افزایش دارد.

مسعود بصیری مدیرکل دفتر تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سال های گذشته نیز بین 140 تا 160 هزار تن گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین شده بود، اما این میزان واردات برای مصرف صنفی، صنعت، پادگانها، بیمارستانها، رستورانها و غیره بود، اما اکنون به دلیل افزایش قیمت، گوشت های وارداتی در سبد خانوار قرار گرفته است.

به گفته وی، گوشت وارداتی گوسفندی و گوساله با ارز 4200 تومانی در قالب لاشه، منجمد، بسته بندی و دام زنده وارد کشور می شود و به علت اختلاف قیمت گوشت قرمز، تولید داخل با وارداتی تنظیم بازار، اقشار مختلف به سمت خرید گوشت تنظیم بازار سوق پیدا کرده اند.

وی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را سالانه حدود 960 هزار تن ذکر کرد و اظهارداشت: تولید داخلی گوشت قرمز کاهش نیافته و 12 تا 13 درصد نیاز کشور به این محصول از طریق واردات تامین می شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه صادرات پوست گوسفندی گفت: امسال تاکنون نزدیک 16 میلیون جلد پوست گوسفندی از کشور صادر شده که نشان می دهد این میزان گوسفند در کشور کشتار و گوشت آن به مصرف رسیده است.

وی اضافه کرد: کاهش کشتار در کشتارگاه ها به معنای کاهش تولید نیست، زیرا بخشی از کشتار دام در کشور به شکل سنتی و خارج از کشتارگاه ها صورت می گیرد. بصیری قاچاق را از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز تولید داخل دانست و افزود: افزایش قیمت ارز موجب شد تا تقاضای دیگری برای دام زنده کشور به وجود آمده که اثر روانی زیادی در خروج غیر قانونی آن داشته است.

وی با بیان این که امسال دامداران و چوبداران با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل دارند که دام سبک خود را با قیمت بالا و نقدی بفروش برسانند، گفت: یکی از راهکارها برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز، مبارزه با قاچاق دام زنده است.

این مقام مسئول، فرار کالا را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و تصریح کرد: شهروندان کشورهای همسایه در قالب توریست و یک روزه در شهرها و روستاهای مرزی کشور وارد می شوند و به دلیل اختلاف ارزش پولی ایران با کشور خود، اقدام به خرید مایحتاج کرده و بدین ترتیب فرار کالا شکل می گیرد.

طبق آمارها اکنون نیاز سالیانه کشور به گوشت قرمز 960 هزارتن است که پیش از این نیز 10 درصد گوشت قرمز مورد نیاز از محل واردات تامین می شد. مرتضی رضایی، معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی به تازگی درباره تشدید نظارت های کنترلی نقل و انتقال دام زنده به استان ها با هدف کاهش قاچاق دام از کشور گفته بود: ایستادن مردم در صف گوشت تنظیم بازار به معنی قحطی و کمبود تولید نیست، بلکه این موضوع به دلیل فاصله قیمت بین گوشت یارانه ای و گوشت بازار آزاد است.

برخی کارشناسان صنعت دام کشور، قیمت منطقی هرکیلوگرم گوشت گوسفندی تولید داخل را برای مصرف کنندگان بین 60 تا 70 هزارتومان اعلام کرده اند، بنابراین سود 50 درصدی برای سودجویان اجحاف به مصرف کنندگان است.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال