امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

برای ثبت مالیات دستگاه کارتخوان چه کاری باید کرد؟

پس از ثبت نام در سامانه my.tax.gov.ir و ورود به این سامانه در قسمت راست صفحه بر روی گزینه “ساماندهی پذیرنده‌های بانکی” کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می‌شود امکان  “الصاق به پرونده” یا “درخواست غیرفعال‌سازی” برای دستگاه‌های پوز و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی وجود دارد.


مالیات کارتخوان چقدر است و چگونه محاسبه میشود؟ آیا با وصل کردن دستگاه کارتخوان خودم به پرونده مالیاتی، مالیات بیشتری باید پرداخت کنم؟ شما با وصل کردن دستگاه کارت‌خوان به پرونده مالیاتی در سامانه‌ای که سازمان امور مالیاتی برای این کار تعبیه کرده است، مالیات جدیدی پرداخت نمی‌کنید. در حقیقت اداره امور مالیاتی از اتصال دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی برای این استفاده می‌کند که درآمدهای صاحبان مشاغل را با شفافیت بیشتری شناسایی کند. بنابراین خیالتان راحت باشد که با اتصال دستگاه کارت خوان مغازه یا شرکت به پرونده مالیات بر درآمد به هیچ عنوان مالیات بیشتری پرداخت نخواهید کرد. در این مطلب از سری مقالات آموزش مالیات، به بررسی نحوه محاسبه و پرداخت مالیات دستگاه کارتخوان می‌پردازیم.

کد مالیاتی کارتخوان چیست؟

هر فردی که مغازه یا فروشگاهی دارد و یا به هر دلیلی صاحب یک دستگاه کارتخوان یا پوز است باید در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کند و تشکیل پرونده مالیاتی دهد. پس از تشکیل پرونده مالیاتی یک کد به نام “کد مالیاتی” دریافت می‌کنید. شما تنها در صورتی مجاز به استفاده از دستگاه کارتخوان و ارائه درگاه پرداخت الکترونیکی در سایت فروشگاه خودتان هستید که کد مالیاتی دریافت کرده باشید.

سازمان امور مالیاتی برای ساماندهی به دستگاه‌های پوز و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی، دریافت کد مالیاتی را برای همه فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین اجباری کرده است.

فرمول محاسبه مالیات کارتخوان 1402؛ مالیات کارتخوان چند درصد است؟

برای اطلاع از نحوه محاسبه مالیات کارتخوان از فرمول جدیدی استفاده نمی‌شود، بلکه همان فرمولی که برای محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل به کار می‌رفت در اینجا هم قابل استفاده است. بر اساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، همه تراکنش‌هایی که به وسیله دستگاه پوز انجام می‌شوند فعالیت شغلی به حساب می‌آیند و به آنها مالیات تعلق می‌گیرد.

بر این اساس نرخ مالیات دستگاه کارتخوان به صورت زیر است:

15 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 1 تا 200 میلیون تومان

20 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 200 تا 400 میلیون تومان

25 درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از 400 میلیون تومان به بالا

پرونده مالیاتی دستگاه کارتخوان

تمام دستگاه‌های کارتخوان باید به پرونده مالیاتی افرادی که از آن دستگاه‌ها استفاده می‌کنند وصل باشند. شما با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir و پس از واردکردن نام کاربری و رمز عبور می‌توانید تمامی دستگاه‌های پوز که به نام شما هستند را ببینید و در صورتی که مورد تأیید شما بودند، آنها را به پرونده مالیاتی خودتان وصل کنید.

به این صورت تمام تراکنش‌هایی که از طریق دستگاه‌های کارتخوان متصل شده به پرونده مالیاتی خودتان انجام می‌دهید، برای محاسبه مالیات مشاغل استفاده خواهند شد.   

برای استعلام مالیات کارتخوان چه باید کرد؟

برای اینکه بتوانید تمامی دستگاه‌های کارت‌خوانی که به اسم شما در سامانه الکترونیک خدمات قضایی ثبت شده است را ببینید، باید در سامانه my.tax.gov.ir ثبت نام کنید. در این سامانه شما می‌توانید علاوه بر دستگاه‌های کارت‌خوانی که به اسم شما ثبت شده است، همه درگاه‌های پرداخت الکترونیکی که به نام شما ثبت شده است را هم ببینید. اما در صورتی که در درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام نکرده‌اید ابتدا باید در این سامانه عملیات ثبت نام را انجام دهید.

سایت مالیات کارتخوان چیست؟

وارد درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir شوید و با توجه به اینکه شخص حقیقی یا حقوقی هستید در این سامانه ثبت نام کنید. به صورت پیش فرض وقتی وارد این سایت می‌شوید به عنوان شخص حقیقی می‌توانید ثبت نام کنید ولی اگر شخص حقوقی هستید می‌توانید در قسمت پایین این صفحه بر روی دکمه “ثبت نام اشخاص حقوقی” کلیک کنید. ثبت نام در این سامانه به سادگی انجام می‌شود.

ثبت نام مالیات کارتخوان چگونه انجام می‌شود؟

پس از ثبت نام در سامانه my.tax.gov.ir و ورود به این سامانه در قسمت راست صفحه بر روی گزینه “ساماندهی پذیرنده‌های بانکی” کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می‌شود امکان  “الصاق به پرونده” یا “درخواست غیرفعال‌سازی” برای دستگاه‌های پوز و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی وجود دارد.

در قسمت دستگاه‌های کارت‌خوان الصاق نشده می‌توانید بر روی الصاق به پرونده کلیک کنید تا دستگاه پوز شما به پرونده مالیاتی مغازه شما وصل شود.

لغو مالیات کارتخوان چگونه انجام می‌شود؟

با ورود به قسمت “ساماندهی پذیرنده‌های بانکی” تمام دستگاه‌های کارت‌خوان و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی که به نام شما ثبت شده است را می‌توانید مشاهده کنید. علاوه بر این دستگاه‌های کارت‌خوانی که به نام شما ثبت شده است به تفکیک بر اساس دستگاه‌های کارت‌خوان الصاق شده به پرونده مالیاتی و دستگاه‌های کارت‌خوان الصاق نشده به پرونده مالیاتی قابل مشاهده است. در قسمت پایین این صفحه دستگاه‌های کارت‌خوانی که به بانک مرکزی برای غیرفعال سازی معرفی خواهند شد را نیز می‌توانید مشاهده کنید.

در این صفحه امکان  “درخواست غیرفعال‌سازی”  برای دستگاه‌های پوز و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی فراهم شده است تا شما به هر دلیلی نیاز به غیرفعال سازی دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیک خودتان داشتید بتوانید این کار را به سادگی انجام دهید.

مالیات کارتخوان سوپرمارکت چگونه محاسبه می‌شود؟

بعضی از سوپرمارکت‌ها هستند که هنوز پرونده مالیاتی خودشان را در اداره امور مالیاتی تشکیل نداده‌اند و تعداد زیادی از سوپرمارکت دارها هم اطلاعات درستی درباره نحوه محاسبه مالیات خودشان ندارند. نداشتن اطلاعات دقیق درباره قوانین مالیاتی می‌تواند هزینه‌ها و جرائم سنگینی را به بار آورد. قدم اول برای پرداخت مالیات توسط صاحب سوپرمارکت این است که اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی کند. برای تشکیل پرونده مالیاتی ابتدا باید به اداره امور مالیاتی منطقه خودتان رجوع کنید.

مالیات کارتخوان سوپرمارکت بر اساس نرخ‌هایی که در قسمت “محاسبه مالیات کارتخوان” گفتیم محاسبه می‌شود. در اینجا برای اینکه نحوه محاسبه مالیات دستگاه پوز را بهتر متوجه شوید یک مثال برای شما می‌زنیم.

اگر شما سالانه 1 میلیارد تومان درآمد از مغازه خودتان کسب می‌کنید و هزینه‌های شما 500 میلیون تومان است، آنگاه سود شما 500 میلیون تومان می‌شود. 39,600,000 تومان از این سود معاف از مالیات است. 460,400,000 تومان برای محاسبه مالیات باقی می‌ماند. نرخ مالیات 200 میلیون اول برابر با 15 درصد است، نرخ مالیات 200 میلیون دوم برابر با 20 درصد است و مالیات 60,400,000 میلیون تومان باقی‌مانده با نرخ 25 درصد محاسبه می‌شود.

محاسبه مالیات مثال بالا به صورت زیر انجام می‌شود:

(200,000,000 * %15) + (200,000,000 * %20) + (60,400,000 * %25) =30,000,000 + 40,000,000 +15,100,000 = 85,100,000

محاسبه نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بر اساس ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه می‌شود. در اینجا می‌توانید درصدهای مربوط به میزان نرخ مالیات را بر اساس درآمد ببینید:

  • تا 200 میلیون تومان در یک سال 15%
  • نسبت به مازاد 200 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان در یک سال 20%
  • نسبت به مازاد 400 میلیون تومان در یک سال 25%
  • در صورتی که کل درآمد شخصی که کارت‌خوان متعلق به وی باشد بالاتر از 400 میلیون تومان در سال باشد، نرخ مالیات‌بردرآمد 25% می‌شود.

مالیات ۵۰ میلیون کارت‌خوان چقدر است؟

تراکنش‌هایی که از طریق دستگاه کارت‌خوان انجام می‌شود، مشمول مالیات بر درآمد می‌شوند. نحوه ضریب مالیات از صنف تا صنف متفاوت است. برای محاسبه درصد مالیات کارت‌خوان به دو روش می‌توان عمل کرد:

  1. محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارت‌خوان بر اساس جدول اینتا کد
  2. نرخ مالیات بر درآمد بر اساس مبلغ واریزی

محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارت‌خوان بر اساس جدول اینتا کد

برای محاسبه مالیات بر اساس اینتا کد باید به جدول مربوطه مراجعه کنید. ضریب‌های مالیاتی اصناف بر اساس جدول اینتا کد درج شده است. به‌عنوان‌مثال: ضریب مالیات چند صنف بر اساس جدول اینتا کد در زیر آمده است:

  • اینتا کد خواروبارفروشی:  ۱۲-15% (برحسب نوع محصول)
  • اینتا کد قصابی: 8%
  • اینتا کد فروش پوشاک: ۱۳-18% (برحسب نوع پارچه)
  • اینتا کد وکلا: ۵۵ %
  • اینتا کد کافی‌شاپ: ۳۳ %
  • اینتا کد کافی‌نت: 18%
  • اینتا کد صنف خرده‌فروشی ماهی: ۱۰ %

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال