امروز ۲۰ آبان ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۲۰ آبان ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

یارانه و کالا برگ رسما افزایش یافت | چطور بفهمیم دهک چندم هستیم؟

چطور بفهمیم در چه دهکی قرار داریم؟

چطور بفهمم دهک چندم هستم؟ این سوالی است که هر شهروند ایرانی شاید بارها از خود پرسیده باشد؟ چند سال است که بخشی از یارانه هایی که به سوخت، برخی مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام از این دست اختصاص می یافت، در قالب طرح هدفمندسازی یارانه ها، به طور مستقیم و نقدی به حساب سرپرست خانوار ها واریز می شود. پس از آن دهک بندی جامعه برای پرداخت یارانه در دستور کار قرار گرفت. به این صورت که سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه کنار گذاشته شدند و هفت دهک باقی‌مانده یعنی اقشار کم‌درآمد مشمول دریافت یارانه هستند. در پی این تصمیمات، سوال مهمی که برای اغلب خانواده ها به وجود آمد این بود که چطور بفهمیم دهک چندم هستیم؟ در ادامه این مطلب روش فهمیدم دهک خانوارها توضیح داده می شود.

در این باره در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان توضیحاتی ارائه شده است. غربالگری در آزمون وسع بر اساس مولفه‌هایی مانند تعداد اعضای خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، تعداد خودرو، مجموع ارزش خودرو، تعداد ملک اظهاری، تعداد سفر‌های خارجی، گردش حساب، شغل افراد و ... انجام می‌شود. همچنین، مواردی مثل معلولیت و بیماری‌های خاص هم در این غربالگری مد نظر قرار می‌گیرند.

پیشتر، اطلاعاتی هم در مرکز آمار ایران درج شده بود که نشان می‌داد کدام خانواده با چه میزان درآمد به چه دهکی تعلق دارد. اگر هزینه کل یک خانوار به طور متوسط ۳.۳ نفره، حدود ۷۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه باشد، این یعنی در دهک اول قرار می‌گیرند و جزو ۱۰ درصد فقیرترین خانوار‌های کشور هستند. در ضمن، اگر هزینه خانوار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باشد در دهک دوم و اگر هزینه دو میلیون تومان باشد، در دهک سوم قرار می‌گیرند.

 

یارانه

سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده است هموطنان می‌توانند برای اطلاع از دهک‌بندی خود از دو کانال اقدام کنند؛ راه نخست، شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ است که بعد از تماس، با وارد کردند کد ملی سرپرست خانوار و همچنین وارد کردن یک شماره تلفن همراه که به نام سرپرست است، دهکی که در آن قرار دارند اعلام می‌شود.

راه دیگر مراجعه به سامانه hemayat.mcls.gov.ir است که وضعیت دهک‌بندی را مشخص و اعلام می‌کند.

استعلام دهک بندی یارانه

مرحله اول:ابتدا به سایت “سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها به نشانی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه فرمائید و در بالای صفحه بر روی دکمه ورود/ثبت نام کلیک کنید.

مرحله دوم:سپس به صفحه ای همانند تصویر زیر هدایت می شوید که می بایست اطلاعات خواسته شده اعم از:

– شماره ملی سرپرست خانوار

– شماره حساب واریز یارانه

– مشخص کردن تعداد خانوار

– شماره ملی یکی از اعضای خانوار تحت پوشش

– تصویر امنیتی

را وارد و در انتها بر روی دکمه ورود کلیک کنید.


یارانه نقدی|یارانه معیشتی| یارانه جدید

کالا برگ جدید رییسی برای یارانه‌بگیران در روز دوشنبه | یارانه نقدی مهم برای خرید کالا از امروز

۸ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در این طرح مشارکت دارند و در شهرها و روستاهای کوچک نیز برای فروشندگان، بارکدخوان نصب می‌شود تا دسترسی و امکان بهره‌مندی عموم مردم از کالابرگ الکترونیکی فراهم شود.

در این اطلاعیه آمده است: در راستای پوشش کامل سه دهک اول درآمدی و تحقق حمایت‌های دولت برای تامین سبد غذایی خانوارها، از روز دوشنبه ۲۹ خرداد ماه، افزایش اعتبار برای هر سه دهک اعمال می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، شرط بهره‌مندی از اعتبار افزایشی، خرید بیش از ۸۰ درصد یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، معادل ۳۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر است.

این اطلاعیه می‌افزاید: خانوارها می‌توانند یک ماه زودتر از واریز یارانه از اعتبار خود استفاده کنند، این طرح برای همه مشمولین، اختیاری است.

۱۱ قلم کالای اساسی در طرح کالابرگ الکترونیک شامل:

 

شیر کم‌چرب بطری، پنیر، گوشت مرغ، تخم مرغ، روغن‌مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله

۸ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در این طرح مشارکت دارند و در شهرها و روستاهای کوچک نیز برای فروشندگان، بارکدخوان نصب می‌شود تا دسترسی و امکان بهره‌مندی عموم مردم از کالابرگ الکترونیکی فراهم شود.

 

همه خانوارهای مشمول طرح می‌توانند با نصب برنامه شبکه ملّی اعتبار «شما» یا شماره‌گیری #۱۴۶۳*۵۰۰* از باقی‌مانده اعتبار خود مطلع شوند.

افزایش 20 درصدی یارانه در سال 1402 تاکنون شامل مددجویان و مستمری بگیران شده است و به گفته وزیر تعاون از این به بعد یارانه دهک‌های پایین جامعه هم 20 درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس تصویب وزارت تعاون افزایش 20 درصدی یارانه برای مددجویان از خرداد ماه آغاز شد. این درحالی است که امروز وزیر رفاه در حاشیه جلسه هیات دولت از افزایش افزایش ۲۰ درصدی یارانه برای  دهک‌های پایین جامعه خبر داد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکید کرد: تصمیم بر این شده تا ۲۰ درصد به یارانه دهک‌های پایین جامعه اضافه شود و باتوجه به گشایش های اقتصادی امیدوار به ایجاد رونق خوبی در سال ۱۴۰۲ هستیم.

سید صولت مرتضوی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخبار مطروحه از رانت ها و فساد ها در صندوق بازنشستگی کشوری چه میزان صحت دارد، بیان کرد: امکان دارد خدایی نکرده در برخی از شرکت ها تخلف هایی صورت بگیرد. هم مرکز حراست ما، هم مرکز بازرسی ما و هم مدیران عامل ما پیگیر هستند تا هر کجا که تخلفی کشف شد با شدت و قدرت برخورد شود.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا تغییری در میزان یارانه‌ها صورت خواهد گرفت، بیان کرد: اکنون تصمیم بر این است که ۲۰ درصد به یارانه دهک‌های پایین جامعه اضافه شود. این امکان وجود دارد باتوجه به اینکه در اقتصاد کشور اتفاق‌های خوبی در حال رخ دادن است و باتوجه به سفرها و پیگیری هایی که رئیس جمهور دارند، رونق خوبی در سال ۱۴۰۲ رخ دهد و به این موضوع نیز امیدوار هستیم که شرمنده آحاد مختلف مردم نشویم. بنده به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این آرزو را دارم که بتوانیم میزان یارانه را افزایش دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آخرین تغییرات صورت گرفته در لایحه برنامه هفتم توسعه پیرامون مسائل کارگران چه بوده است، بیان کرد: بنده از اصحاب رسانه خواهش دارم که پیش داوری نکرده و اجازه دهید تا برنامه تقدیم مجلس شود. برنامه ای که تقدیم مجلس شد یعنی به تایید هیئت وزیران و رئیس جمهور رسیده است. طبیعی که این برنامه مانند همه برنامه ها نقدپذیر است. مانند همه برنامه های دیگر آحاد مختلف مردم و شخصیت های مختلف می توانند نقد خود را نسبت به برنامه هفتم داشته باشند. ما به عنوان کارگزاران نظام و دولت موظف هستیم که نقدهای مردم و نخبگان پاسخگو باشیم. برخی از اخباری که در فضای مجازی منتشر می شود صحت ندارد. البته باید بگویم که برخی از اصلاحات در حوزه صندوق ها گریز ناپذیر است.

وی در ادامه تاکید کرد: ما چاره ای نداریم جز اینکه اصلاحات را انجام دهیم اما قطعا باید با یک شیب منطقی و ملایم باشد تا خدایی ناخواسته مشکلی برای اقشار مختلف مردم ایجاد نکند.منبع: ایسنا

بدنبال اجرای مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک به صورت سراسری در کشور، از جمله مهمترین سوالات مردمی درباره نحوه اجرای طرح مذکور، چگونگی استفاده از اعتبار، فروشگاه‌هایی که در طرح کالابرگ الکترونیک امکان خرید از آنها وجود دارد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای متصل به طرح و... است که وزارت رفاه به برخی از مهمترین آنها پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، با آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک از ۱۳ خردادماه به صورت سراسری، یارانه اعتباری دهک یک تا سه تحت پوشش نهادی حمایتی کمیته امداد و بهزیستی، ۲۰ درصد افزایش یافت بدین ترتیب در این مرحله فقط خانوارهایی که در دهک مذکور قرار داشته و مبلغ یارانه دریافتی آنها به ازای هر نفر ۴۰۰.۰۰۰ تومان است، مشمول افزایش ۲۰ درصدی اعتبار خرید هستند.

این اعتبار زمانی قابل استفاده است که خانوار حداقل ۷۰ درصد یارانه نقدی خود را به صورت کالابرگ الکترونیک از ۱۱ گروه کالایی ( شیر و ماست کم چرب، پنیر سفید، گوشت سفید (مرغ)، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند، شکر و برنج، حبوبات و گوشت گوساله) خرید کند. به عبارتی شرط استفاده از این افزایش اعتبار، خرید بیش از ۷۰ درصد یارانه (معادل ۳۲۰ هزار تومان) به ازای هر نفر است.

 وزارت رفاه به برخی ابهامات و پرسش‌های مردمی پاسخ داده است که در ادامه به برخی دیگر از این سوالات پاسخ داده می‌شود:

ـ با مراجعه به فروشگاه‌های مجاز و با استفاده از کارت سرپرست خانوار مانند خریدهای معمولی با استفاده از کارتخوان می‌توان خرید انجام داد. در فروشگاه‌های زنجیره‌ای در صورت به همراه نداشتن کارت می‌توان با ارائه شماره موبایل و کد ملی اقدام به خرید کرد.

سوالات متداول درباره کالا برگ

آیا کارمزدی از سوی شخص دارنده کارت باید به فروشنده پرداخت شود؟

ـ خیر، خرید در طرح کالابرگ الکترونیکی همانند خریدهای عادی هیچ هزینه و کارمزدی ندارد.

از چه فروشگاه‌هایی در این طرح امکان خرید وجود دارد؟

ـ فروشگاه‌های مجاز که آدرس آن‌ها از طریق مراجعه به سایت شما به آدرس shoma.sfara.ir یا از طریق برنامه کاربردی "شما" قابل مشاهده است.

آیا امکان استفاده از اعتبار در خریدهای اینترنتی وجود دارد؟

ـ‌ به زودی امکان خرید از فروشگاه‌های اینترنتی که به سامانه شما متصل شده‌اند، فراهم می‌شود.

آیا تمام کارت‌های بانکی اعضای خانواده قابل استفاده است؟

ـ خیر، فعلا با استفاده از کلیه کارت‌های بانکی متعلق به سرپرست خانوار، قابلیت خرید وجود دارد.

آیا کارت‌های بانک‌های خاصی در این طرح قابل استفاده هستند؟

ـ خیر محدودیتی وجود ندارد. با استفاده از کلیه کارت‌های بانکی که متعلق به سرپرست خانوار است، قابلیت خرید وجود دارد.

آیا از هر فروشگاهی امکان خرید در این طرح وجود دارد؟

ـ خیر، تنها با مراجعه به فروشگاه‌های مجاز که در برنامه کاربردی "شما" یا سایت shoma sfara.ir معرفی شده‌اند می توان خرید اعتباری انجام داد.

اگر از اعتبار یارانه نقدی خود استفاده نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

ـ استفاده از این اعتبار کاملا اختیاری است. در صورت عدم استفاده از مزایای خرید اعتباری، همانند قبل می‌توانید به صورت نقدی در تاریخ واریز یارانه نقدی آن را برداشت کنید.

اگر پذیرنده کم‌فروشی یا گرانفروشی کند به کدام مرجع باید شکایت کرد؟

ـ سامانه ۱۲۴ وزارت صمت- داخلی ۶

اگر پذیرنده از ارائه جنس با کیفیت خودداری کند یا خریداران را ملزم به استفاده از برند خاصی کند؟

ـ شکایت از واحد صنفی سامانه ۱۲۴ -داخلی ۶

آیا در این طرح کالاها با برند خاصی ارائه می‌شود؟

ـ خیر، افراد می‌توانند از گروه کالایی اعلام شده و از هر نشان تجاری دلخواه، خرید خود را انجام دهند.

چه اصنافی تحت پوشش هستند؟

ـ عمده‌فروشی‌ها، خواروبار فروشی، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، فروشگاه‌های محصولات لبنی و پروتئینی، تعاونی‌های مصرف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای

 

آیا امکان خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارد؟

ـ بله، فهرست فروشگاه‌های مجاز و آدرس آن‌ها از طریق مراجعه به سایت شما به آدرس shoma.sfara.ir یا از طریق برنامه کاربردی "شما" قابل مشاهده است.

کدام فروشگاه زنجیره‌ای متصل به طرح است؟

ـ فروشگاه‌های افق کوروش، جانبو، دیلی مارکت، فروشگاه هفت، گندم طلایی، رفاه در سراسر کشور تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی هستند.

 آیا از برند کالایی خاص باید خرید کرد؟

ـ خیر، افراد می‌توانند از گروه کالایی اعلام شده و از هر نشان تجاری دلخواه خرید خود را انجام دهند.

آیا می‌توان کل اعتبار را صرف خرید یک یا چند قلم کالای اساسی کرد؟

ـ بله، این امکان فراهم است که مردم بر اساس نیاز خانوار، مقدار کمتر یا بیشتری از کالاهای اساسی را به انتخاب خود و تا سقف میزان اعتبار خرید کنند.

آیا در یک خرید باید از اعتبار خود استفاده کرد یا امکان استفاده از اعتبار در چند مرتبه خرید وجود دارد؟

ـ بله، امکان استفاده از اعتبار در چند مرحله خرید وجود دارد.

منبع: ایسنا

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال