آشپزخانه صنعتی چیست و چطور تجهیز میشود؟
آشپزخانه صنعتی به آشپزخانههایی گفته میشود که در هتلها، رستورانها، کارخانهها، ادارات و سازمانهای بزرگ و ... قرار دارند و به شکلی تجاری یا خدماتی کلان به طبخ غذا میپردازند. به طور کلی در هر جایی که حجم زیادی غذا روزانه طبخ شده و از ساختار خانگی خارج باشد، آشپزخانه صنعتی گفته خواهد شد.
البته تنها این طبخ زیاد غذا، محور صنعتی شدن یک آشپزخانه نیست، بلکه لازم است تا تجهیزات جای گرفته در آن نیز از گروه تجهیزات آشپزخانه حرفهای باشند.
آشپزخانه صنعتی چه فرقی با آشپزخانه معمولی دارد؟
در آشپزخانه صنعتی از تجهیزات صنعتی آماده سازی، پخت و پز و ... استفاده میشود.
در آشپزخانه صنعتی به جای یک نفر، با یک تیم آشپزی روبرو هستیم.
خروجی غذای آشپزخانه صنعتی، نه غذای 4 یا 5 نفر، بلکه غذای یک گروه 50 تا 100 نفره و بیشتر خواهد بود.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی چیست ؟
با انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی آشنا شویم
برای موفقیت یک آشپزخانه صنعتی انتخاب تجهیزات مناسب بسیار ضروری است. آشپزخانه رستوران، هتل، بیمارستان، سازمان، فست فود، کافی شاپ و... هر یک نیازهای متفاوتی دارند که با توجه به کانسپت غذایی، ظرفیت پخت و مقدار فضای موجود در تجهیز باید در نظر گرفته شود. از آنجا که تجهیزات آشپزخانه تنوع زیادی دارد، دسته بندی آن کار آسانی نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی آشنا شوید.
تجهیزات پخت
میتوان گفت تجهیزات پخت غذا سنگ بنای هر آشپزخانه حرفهای محسوب میشود. هنگام انتخاب تجهیزات پخت برای رستوران یا کیترینگ خود با توجه به پخت سنتی یا فرنگی، حتما به این فکر کنید که بیشتر به چه وسایلی نیاز دارید. حتما از کارشناسان این حوزه مشاوره بگیرید تا در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
اگر تجهیزات با ظرفیت پخت پایین خریداری کنید، ممکن است هزینه کمتری صرف کنید اما در استفاده مداوم ممکن است نیازهای شما را برآورده نکند و در طولانی مدت هزینه بیشتری برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد.
تجهیزات پخت ضروری برای آشپزخانه ها
اجاق گاز: دستگاه همهکارهای که در دو نوع گازی و برقی و با تعداد شعلههای مختلف وجودش در هر آشپزخانهای ضروری است. اجاق گاز میتواند رومیزی، کابیندار یا فردار باشد.
سرخکن صنعتی: سرخ کردن به روش غوطهوری برای سیب زمینی خلال، انواع سوخاریها و سایر موارد دلخواه با این دستگاه انجام میشود.
گریل صنعتی: برای گریل کردن گوشت، مرغ و انواع سبزیجات دستگاه گریل استفاده میشود. این دستگاه به صورت گریل سنگی لاواستون و گریل گازی رومیزی یا کابین دار در دسترس است.
تابه گردان: تابههای گردان با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی برای آشپزی آسانتر در آشپزخانههای صنعتی حرفهای به کار برده میشوند. این دستگاه با سرخ کردن همزمان حجم زیادی از مواد غذایی مانند مرغ، ماهی، کتلت، بادمجان، سیب زمینی و... کارآیی زیادی دارد.
دمکن برنج: این دستگاه برای دم کردن برنج دانهگیری شده به کار میرود. حرارت غیرمستقیم و یکنواخت این دستگاه باعث میشود برنج بهتر دم بکشد و خوشخوراکتر شود.
دیگ: دیگ خورشپز و دیگ چلوپز صنعتی برای پخت غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد.
فر صنعتی: فر بخارپز ایستاده تحت فشار، فر پیتزا (یک طبقه و دو طبقه)، فر کانوکشن و فر کامبی یا فر پخت ترکیبی که برای پخت انواع غذاها به کار میرود، در این دسته قرار دارند.
کبابپز: کبابپزها در سه مدل گازی، زغالی و تابشی در بازار ارائه میشوند. کبابپز اتوماتیک با امکان تخلیه خودکار کبابها جهت عدم آسیب و افزایش سرعت تخلیه برای پخت انواع کباب برگ، کوبیده، جوجه و گوجه کاربرد دارد.
سالاماندر: این دستگاه در فستفودها برای پخت همبرگر، آب کردن پنیر پیتزا و پخت بدون روغن انواع استیک، هات داگ و... به کار میرود. سیستم حرارت دستگاه به صورت تابشی و از بالا است.
گرمخانه: این دستگاه که به صورت رومیزی و ایستاده در بازار موجود است، در رستورانها و آشپزخانههای صنعتی غذاهای آماده را تا زمان سرو در دمای خاصی نگه میدارد.
توستر: برای آماده کردن نان و شیرینی برای سرو، مایکروویو برای گرم کردن سسها، یخزدایی غذاهای منجمد و گرم کردن مجدد و انواع دستگاههای قهوه ساز از دیگر تجهیزات پخت به شمار میروند.
تجهیزات سرمایشی
تجهیزات سرمایشی کاربردی در آشپزخانههای صنعتی تنوع زیادی دارد. حتما ظرفیت و شکل این تجهیزات را در هنگام انتخاب در نظر بگیرید.
انواع یخچال و فریزر صنعتی در مدلهای ایستاده و میز کاری، آبسردکن ایستاده، یخساز، فالودهساز، بستنیساز، سردخانه بیمارستانی، تاپینگهای بستنی و پیتزا از جمله تجهیزات سرمایشی به شمار میآیند که بسته به نیاز مشتریان قابل سفارش است.