امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

نحوه استعلام ممنوع الخروجی

شاید تا به حال شنیده باشید که یک فرد به دلیل ارتکاب جرم یا دلایل دیگر مثل سربازی و مواردي از اين دست، ممنوع‎الخروج شده و دیگر نمی‎تواند به مدت محدود یا تا آخر عمرش از کشور خارج شود. این ممنوعالخروج شدن به دلایل مختلفی اتفاق می‎افتد. تا پایان این نوشتار با ما همراه باشید تا تعریف و دلایل ممنوع‎الخروجی، نحوه استعلام ممنوع‎الخروجی و مواردي دیگر را بررسی كنيم.
 
 ممنوع الخروجی چیست؟
ممنوع ‏الخروجی به این مفهوم است که فردی که چنین حکمی برایش صادر شده، قادر نیست از کشور خود خارج شود كه این منع از خروج می‎تواند به دلایل مختلفی صورت گیرد.
فردی که ممنوع ‎الخروج شده، در حالت عادی از آن اطلاع پیدا نمی‎کند و به این صورت نیست که برایش پیامک یا هر پيام ديگري به این منظور ارسال شود، بلکه از طريق بستری که مربوط به استعلام آن است، می‎تواند ممنوع ‎الخروج بودن یا نبودن خود را فهمیده و دلیل آن را متوجه شود.
اگر فردی ممنوع‎ الخروج باشد اما از قبل اطلاع نداشته باشد، هنگام خروج از کشور به او اجازه خروج داده نشده و مهر خروج در پاسپورتش درج نمی‎شود. این وضعیت باعث سردرگمي شخص مي‎شود. بنابراين بهتر است افراد، پیش از اقدام برای سفر به کشورهاي خارجی، از ممنوع ‎الخروج بودن یا نبودن خود اطمینان حاصل کرده و استعلام ممنوع‎ الخروجی را با استفاده از روشی که در ادامه ذکر مي‎كنيم، بگیرند.

 دلایل ممنوع‎ الخروجی افراد
به طور کلی، ممنوع ‎الخروج شدن افراد به دلایل مختلفی می‎تواند صورت گیرد كه در ادامه عمده‎ترین دلایلی را که افراد به دليل آن ممنوع ‎الخروج می شوند، بیان می‎كنیم:
1- فردی که دارای بدهی بانکی باشد و به همین منظور، دادگاه او را محکوم كند و حکم جلب وی صادر شده باشد.
2- فردی که خروجش از کشور به اراده شخص دیگری مثل پدر یا همسرش محول شده باشد و آن فرد اجازه خروج از کشور را به او ندهد.
3- افرادی که خروجشان از کشور، مخالف مصلحت جمهوری اسلامی باشد و به موجب اعلام مقامات، اجازه خروج از مرزهای کشور را دارا نباشند.
4- فردی که سابقه کلاهبرداری، تکدی‎گری، سرقت و… را در کشور خارجی داشته باشد.
5- کسی که بدهکار مالیاتی برای مبلغ بیش از پانصد میلیون تومان باشد.
6- شخصی که به تشخیص دادگاه صالح، خروجش از کشور به ضرر منافع ملی باشد.
در ذیل همه این موارد، می‎توان اشاره كرد که مثلا فردی که برای فرار از پرداخت مهریه، قصد خروج از کشور را دارد نیز از جمله مصادیق موارد ذکرشده به شمار می‎رود.

 نحوه استعلام ممنوع ‎الخروجی افراد
در گذشته روش‎های مختلفی برای استعلام ممنوع‎الخروجی وجود داشت که البته هر کدام از آنها نیازمند مراجعه حضوری بود و افراد باید برای استعلام ممنوع‎الخروجی به اداره مربوطه می‎رفتند. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، با راحت‏ترین روش می‎توان ممنوع‎الخروج بودن یا نبودن را بررسی كرد و استعلام گرفت.
امروزه شما می‎توانید به جای مراجعه به اداره گذرنامه و طی کردن مراحل سخت و زمان‎بر، از طریق سایت exit ban ممنوع‎الخروج بودن یا نبودن خود را بررسی كنید و در کمتر از یک دقیقه متوجه دارا بودن یا نبودن منع برای خروج شوید و در صورت ممنوع ‎الخروج بودن، دلایل آن را بررسی و مشاهده كرده و برای رفع آن اقدام کنید.
نحوه استعلام ممنوع ‎الخروجی از طریق سایت exit ban به این صورت است که شما اطلاعات خواسته‎‌شده را در آن را وارد كرده و در کمتر از یک دقیقه استعلام می‎گیرید.
البته شایان ذکر است که اگر فردی به دلایل قضايی ممنوع‎ الخروج شده باشد، می‎تواند به سامانه ثنا مراجعه و ابلاغیه‎ های مربوط به آن را بررسی كند و از این طریق از آن اطلاع یابد.

 چگونه می‎توان به ممنوع ‎الخروج بودن اعتراض كرد؟
به گزارش پايگاه خبري ياسا، پس از اینکه دادگاه بررسی‎های لازم برای ممنوع ‎الخروج بودن را انجام می‎‌دهد، حکم آن را صادر می‎کند.
این حکم تا 6 ماه اعتبار دارد. (به اين معنا كه اگر 6 ماه از صدور آن حکم بگذرد و قرار ممنوع ‎الخروج بودن آن فرد در طی این مدت تمدید نشده باشد، دیگر نمی‎توان آن فرد را ممنوع‎ الخروج محسوب کرد و منعی برای خروجش وجود نخواهد داشت. اما در حالت کلی، این حکم قابل تمدید است و دادگاه می‎تواند آن را تمدید كند) و فردی که علیه او حکم صادر شده است، می‏تواند تا 20 روز پس از آن، نسبت به آن حکم اعتراض كند.
اعتراض به حکم، بسته به اینکه حکم توسط بازپرس صادر شده باشد یا دادگاه، در مراجع صالح مختلفی انجام می‎گیرد.
اگر قرار ممنوع‎الخروجی توسط بازپرس صادر شود، در دادگاه صالح می‎توان نسبت به آن اعتراض کرد. اما اگر قرار ممنوع‎الخروجی توسط دادگاه صادر شده باشد، فرد محکوم می‎تواند در دادگاه تجدیدنظر استان، نسبت به آن اعتراض کند.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال