دلالان در حال ترک بازار مسکن هستند
فرشید پورحاجت، کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه شاهد کاهش انتظارات تورمی و خروج دلالان از بازار مسکن هستیم گفت: ساخت و ساز در تهران افت کرده اما در شهرستانها رونق گرفته، زیرا هنوز بین توان متقاضیان و قیمتها شکاف عمیقی ایجاد نشده است. پورحاجت همچنین مدعی شد که بخش خصوصی از طرح اقدام ملی مسکن استقبال نکرده، زیرا مسئولان به بخش خصوصی اعتقاد ندارند. وی اظهار کرد: اتفاقات سیاسی که طی یک ماه اخیر در دنیا رخ داد تاثیر آنی روی بازارهای ارز، طلا و بورس داشت که واکنشهای سریع نشان دادند. بازار بورس مقداری رشد کرد و بازارهای طلا و دلار روند نزولی به خود گرفتند. البته به نظر من کاهش نبود بلکه حباب بازارها شروع به تخلیه کرد. وی افزود: معمولا تاثیر متغیرها بر بازار مسکن مقداری زمانبر است و همین ویژگی دیرپذیری این حوزه باعث شده تا تبعیت آن از شرایط اقتصاد، واقعی تر از دیگر بازارها باشد. ماه گذشته در بازارهای موازی مسکن کاهش قیمت داشتیم ولی در حوزه مسکن چندان نمود نداشت. حتی افزایش قیمت در بعضی مناطق مشهود بود؛ زیرا بخش مسکن از ساخت و ساز و تاثیر و شرایط حاکم بر اقتصاد کشور در حوزه تولید مسکن تبعیت می کند. دبیر کانون انبوه سازان با بیان اینکه آغاز روند تخلیه حباب بازارها اتفاق خوبی است گفت: اینکه بازارهای موازی مسکن حبابشان خالی شود انتظارات تورمی را در بخش مسکن کاهش می دهد و تاثیرش در آینده به شکل کاهش معاملات سفته بازانه بروز خواهد یافت. کسانی که نظم بازار مسکن را با رفتارهای سوداگرانه به هم می ریزند در حال خروج از بازار هستند. در این شرایط می توان امیدوار بود بازار مسکن از یک ثبات اقتصادی تبعیت کند که برای اقتصاد کشور مفید خواهد بود.
پورحاجت اظهار کرد: ثبات مسکن برای اقتصاد کشور فایده دارد؛ زیرا بخش ساخت و ساز می تواند برای افزایش تولید برنامه ریزی کند. مردم هم که طیف مصرفی هستند در این شرایط می توانند با استفاده از نظام پس انداز، تسهیلات و حمایتهای دولت خانه دار شوند. اما نکته مهم این است که دولت و به طور خاص وزارت راه و شهرسازی به چه نحو می خواهد از این ثبات اقتصادی استفاده کند. می طلبد که وزارت راه و شهرسازی برنامه عملیاتی کاملا مشخص و اجرایی در کنار بخش خصوصی برای حوزه مسکن ارایه دهد و از شعارپردازی خودداری کند.
افزایش قیمت لبنیات ممنوع
عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار از تذکر جدی به انجمن صنایع لبنی برای جلوگیری از افزایش قیمت خبر داد و گفت که اگر واردکنندگان کالاهای اساسی، کالای خود را بیش از یک ماه در گمرکات کشور نگهداری کنند، کالا تحویل سازمان اموال تملیکی می شود و به عنوان کالای متروکه با ضوابط مربوطه در شبکه توزیع قرار میگیرد.
وی گفت: بعد از مدتها که با مشکلات تامین ارز و تحویل نهاده های دامی به واحدهای تولیدی مواجه بودیم، در حال حاضر میتوان گفت شرایط خوبی در این زمینه وجود دارد و گزارش ارائه شده از سوی معاونان وزارت جهاد کشاورزی هم نشان دهنده ثبات جوجه ریزی و تولید مرغ در کشور است. بنابراین در هفتههای آینده این ثبات در بازار حکم فرما خواهد بود. وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که روند تامین ارز و خریدهای خارجی با ثبات شود و در طول سال شاهد نوسانات قیمتی نباشیم و با اشاره به ممنوعیت صادرات تخممرغ، گفت که این شرایط میتواند به تثبیت قیمت تخممرغ کمک کند.
قبادی درباره وضعیت بازار محصولات لبنی نیز گفت: مقرر شده انجمن صنایع لبنی دعوت و تذکر جدی به آنها داده شود تا از هرگونه افزایش قیمت به جد جلوگیری شود. گزارشاتی از نقاط مختلف کشور به دست ما رسیده که برخی واحدهای تولیدی به افزایش قیمت مبادرت کردند که تخلف محسوب میشود. وی با تاکید بر اینکه تولید کنندگان به هیچ عنوان بدون هماهنگی با سازمان حمایت حق افزایش قیمت نخواهد داشت، تصریح کرد: تسهیل ورود نهادههای دامی نیز با اقداماتی که در گمرکات کشور صورت گرفته در حال تحقق است و سامانه بازارگاه هم مشکلات قبلی را ندارد. میتوان گفت بر اساس گزارش معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۰ درصد نهاده تحویل مرغداریها و واحدهای تولیدی مرغ و تخم مرغ داده میشود.
این مقام مسئول در ادامه به واردکنندگان هم هشدار داد و گفت: اگر واردکنندگان کالاهای اساسی، کالای خود را بیش از یک ماه در گمرکات کشور نگهداری کنند، کالا تحویل سازمان اموال تملیکی می شود و به عنوان کالای متروکه با ضوابط مربوطه در شبکه توزیع قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه روش یاد شده باعث میشود واردکنندگان تلاش بیشتر برای خروج کالای خود از گمرک داشته باشند، تصریح کرد: در این زمینه اگر تخلفی احراز شود حتماً از کارت بازرگانی سلب اعتبار میشود.
دبیر ستاد تنظیم بازار در ادامه با بیان اینکه قیمتهای جهانی مواد غذایی و خوراکی در ماههای اخیر روند صعودی فوقالعادهای داشته و طبیعی است که در بازار داخل هم تاثیر بسزایی داشته باشد، اظهار کرد: با اقداماتی که در زمینه موجودی کالاهای اساسی در کشور صورت گرفته میتوان گفت این روند صعودی حداقل تاثیر را در بازار داخل گذاشته و روند توزیع کالا در کشور شرایط نسبتا خوبی دارد.
کاهش نرخ اوراق تسهیلات مسکن در کمتر از یک ماه اخیر آغاز شد و با اعلام متوسط قیمت مسکن در آبان ماه همزمان شد؛ بر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در آبان ماه، این بازار نه تنها با کاهش حدوداً ۵۰ درصدی تعداد معاملات مواجه شد، بلکه از رشد ماهانه این بازار که در ماههای پیش از آن، رشد شتابانی داشت و سبب دستیابی به رکورد رشدِ ماهانۀ ۱۰ درصدیِ متوسطِ قیمتِ مسکن در مهر ماه نسبت به شهریور ماه شد، در آبان ماه نسبت به ماه قبل از آن (مهر امسال) هم خبری نبود.
به گفته کارشناسان اقتصادی، دو عامل افت بازدهی بازار مسکن که به خروج خریداران سرمایهای از این بازار و همچنین کاهش شدید قدرت خرید خانوارها که به خروج خریداران مصرفی منجر شد، از عوامل کاهش تقاضای خرید مسکن در آبان ماه بوده که احتمالاً این روند در یکی دو ماه آینده هم ادامه داشته باشد.
برخی کارشناسان بازار مسکن بر این نظرند که با توجه به لایحه انبساطی بودجه ۱۴۰۰ و احتمال افزایش رشد نقدینگی و تورم عمومی در سال آینده، احتمال افزایش قیمت مسکن و همچنین افزایش تقاضای خرید سرمایهای وجود دارد که در بروز برخی تلاطمها در بازار اوراق تسهیلات مسکن مؤثر خواهد بود.
قیمت اوراق تسهیلات مسکن در روز گذشته در بیشتر نمادها در بازه ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان بود.
ارزانترین برگه تسهیلات مسکن به نماد تسه ۹۸۰۷ (اوراق مسکن مهر ۹۸) با قیمت ۵۷ هزار و ۲۵۰ تومان و گرانترین برگه نیز به یکی از معاملات نماد تسه ۹۹۰۲ (اوراق مسکن اردیبهشت امسال) با قیمت ۶۴ هزار تومان اختصاص داشت. بیشترین تعداد برگههای فروخته شده نیز با حدود ۱۷ هزار برگه به نماد تسه ۹۹۰۸ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در آبان امسال) تعلق داشت که به دلیل افزایش عرضه این برگهها، در چند معامله تا دامنه ۵۶ هزار تومان هم افت کرده بود اما در معاملات دیروز با متوسط قیمت ۵۹ هزار و ۲۳۰ تومان بود.
با توجه به رکود حاکم بر بازار مسکن، بیشتر نمادهای تسه زیرمجموعه اوراق تسهیلات مسکن، به جز اوراق تسهیلات مسکن آبان امسال (تسه ۹۹۰۸) که به دلیل آنکه آخرین نمادی است که در فرابورس عرضه شده، در سایر نمادها در معاملات روز گذشته، با کمتر از هزار برگه تقاضای خرید مواجه شدند.
علیرضا ماهیار با بیان اینکه یکی از طرح هایی که برای توسعه سهام عدالت و اعطای تسهیلات به مشمولان سهام عدالت طراحی شد، اعطای کارت اعتباری بود، اظهار کرد: این کارت ها مخصوصا برای سهام دارانی که روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده بودند و تعداد آن ها حدودا ۳۰ میلیون نفر است، طراحی شده است.
به گفته او، این فرایند به صورت تمام الکترونیک از مبدا بانک های عامل تا مقصد که شرکت سپرده گذاری و بازار سرمایه هستند، خواهد بود. ماهیار درمورد نحوه اخذ این کارت توضیح داد: مشمول سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده است، باید سجامی باشد و بعد از احراز هویت در اپلیکیشن های مربوط به بانک های عامل و پس از اینکه شرکت سپرده گذاری سجامی بودن فرد را برای بانک تایید کرد، می تواند دارایی خود را مشاهده کند و متوجه شود چقدر دارایی سهام عدالت دارد و متناسب با آن، فرم مربوطه را داخل سیستم بانک پر کند. وی افزود: در واقع فرد بدون نیاز به مراجعه حضوری متوجه می شود که می تواند تا چه میزان تسهیلات دریافت کند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره میزان تسهیلاتی که از سوی بانک ها اعطا می شود، گفت: برخی بانک ها ۶۰ درصد ارزش روز دارایی فرد و برخی تا ۱۰۰ درصد هم برای اعطای تسهیلات پیش بینی کرده اند که مکانیزم آن بستگی به بانک عامل دارد. در نهایت درخواست فرد به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می شود.
ماهیار گفت: این درخواست ها به صورت تجمعی بوده و بحث توثیق مکانیزه اتفاق می افتد و بعد از آن شرکت به بانک اعلام می کند که سهام فرد توثیق شد و بانک می تواند به سهامدار اعتبار دهد.
به گفته وی، برخی از بانک ها در نظر دارند این مبلغ را در قالب شارژ کردن کارت عادی مشتریان، برخی کارت خرید و برخی از طریق روش های نوین پرداخت شارژ کنند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درمورد زمان آغاز فرایند مذکور نیز اظهار کرد: بحث های حقوقی و تعاملات بین شبکه بانکی، شرکت سپرده گذاری و بازار سرمایه این فرایند از بحث های فنی آن پیچیده تر است، زیرا برای نخستین بار است و باید پروتکل های حقوقی به نحوی باشد که بحث ارتباطات و ذینفعان و عاملیت فرد وثیقه گذار و وثیقه گیر کاملا مشخص شود.
وی ادامه داد: باید بحث احراز هویت الکترونیک پیاده سازی شود و معاونت حقوقی شرکت سپرده گذاری در حال تدوین نهایی سازی این موضوعات است. در این راستا با چند بانک تعاملات اولیه اتفاق افتاده است و برخی بانک ها سرویس را تا بخش زیادی پیاده سازی کرده اند.به گفته ماهیار، پس از اینکه اولین قرارداد نهایی شود، مردم می توانند از مزایای این کارت اعتباری تا پایان آذرماه بهره مند شوند.
جزئیات جدید از قتل کارگردان و بازیگر سینما در شهرک اکباتان تهران بابک خرمدین اینجا کلیک کنید.
اخبار ارز ، دلار ، طلا و سکه اینجا کلیک کنید.
اخبار اقتصادی ، صنعتی ، حوادث اینجا کلیک کنید.
اطلاعات عمومی دانستنیها آیا میدانید اینجا کلیک کنید.
دانستنیهای حقوقی اینجا کلیک کنید.
نکات مهم درباره انبار اینجا کلیک کنید.
درباره شهرکهای صنعتی اینجا کلیک کنید.
برای ثبت آگهی رایگان و تبلیغات خرید و فروش املاک و مستغلات اینجا کلیک کنید.
املاک صنعتی پایتخت
جامعترین مرکز اطلاعات املاک در کشور
جاده مخصوص کرج (لشگری) ، جاده قدیم کرج (فتح)
مرکز شهر ، غرب تهران
خرید و فروش ، رهن و اجاره انواع ملک شامل:
انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری ، فروش کارخانه
انبارهای مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی ، فروشگاههای اینترنتی
انبار ، کالاهای تجاری ، بازرگانی ، انبارهای عمومی و اختصاصی
کارخانجات تولیدی ، غذایی ، دارویی ، صنعتی ، شیمیایی
مطبخ ، کترینگ آشپزخانه صنعتی ، رستوران ، تالار و باغ تالار ، باغ و باغچه
تجاری ، تعمیرگاه مجاز ، نمایندگی ، کارواش ، گاراژ
اداری ، دفترکار ، سالن فیلمبرداری ، کنفرانس ، همایش
انبار روباز ، انبار سنگ ، کاشی ، سرامیک ، مصالح و آهن آلات ، دپوی خودرو
زمینهای کشاورزی و صنعتی ...
۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار
نیازمند املاک اداری ، تجاری ، صنعتی شما جهت
رهن و اجاره یا خرید و فروش در جاده مخصوص کرج ، جاده قدیم کرج ، مرکز شهر و غرب تهران هستیم.
( به مابسپارید ازما بخواهید )
اجاره انبار و املاک صنعتی اداری – تجاری را به مابسپارید
تا با معرفی برترین برندها و مشتریان سالها بی دغدغه از مشکلات موجر و مستاجر باشید.
درصورت تمایل فایل فروش یا اجاره ملکتان تماس حاصل نموده یا مشخصات را به شماره 09122967839 واتساپ یا تلگرام نمایید.