اثر رشد قیمت مصالح بر بازار مسکن ۹۹
فرشید پورحاجت، دبیر کانون انبوه سازان با بیان اینکه در نیمه دوم امسال با رشد قیمت آهن آلات و مصالح ساختمانی مواجه بودیم گفت: رشد هزینه های تولید تاثیر خود را بر قیمت مسکن در سال آینده نشان میدهد و حداقل افزایش قیمت معادل نرخ تورم خواهد بود.
وی اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ اتفاقات عجیب و غریبی در بخش مسکن افتاد. در یک برهه رکود بود و برهه ای دیگر رکود همراه با افزایش قیمت و در مقطعی هم رونق همراه با افزایش قیمت را شاهد بودیم. به هر صورت تورم در هر مقطعی وجود داشت؛ چرا که هزینه تولید مسکن افزایش پیدا کرد.
وی افزود: با وجود آنکه طرح اقدام ملی را جوابگوی نیاز نهفته بازار مسکن نمی دانم، صرف نظر از این که دولت توان انجام این کار را دارد یا ندارد، حداقل این حسن را برای دولت داشت که با ثبت نام بیش از یک میلیون نفر متوجه تقاضای پنهان بازار مسکن شدند.
این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: طبق برآورد مرکز
پژوهش های مجلس، کشور با حدود چهار میلیون کسری مسکن در بخش تقاضای واقعی مواجه است که طرح های دولتی جوابگوی این نیاز نخواهد بود و صرفاً باید شرایط و امکانات برای بخش خصوصی فراهم باشد اما هیچ اراده ای از سوی دولت و مجلس برای ایجاد مشوقها، تسهیلات و انگیزه سرمایه گذاری برای بخش خصوصی دیده نمی شود.
پورحاجت با بیان اینکه سال ۱۳۸۹ برآورد هزینه مسکن مهر به حدود ۳۰۰ هزار تومان در هر متر مربع می رسید تاکید کرد: در حال حاضر هزینهای که فقط دستگاههای خدماترسان مثل شهرداری، نظام مهندسی و نهادهای مالیاتی از سازندگان دریافت می کنند هزینه تولید مسکن را متری ۷۰۰ هزار تومان افزایش می دهد. به این مبالغ هزینه زمین، مصالح ساختمانی و دستمزد را اضافه کنید. بنابراین دولت نمیتواند مسکن ملی را با قیمت مناسبی به دست متقاضیان برساند.
پورحاجت تصریح کرد: در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ قیمت آهن آلات و مصالح ساختمانی رشد قابل توجهی داشت. تنها در یک ماه گذشته فولاد با رشد قیمت مواجه بود و به حدود ۶۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم رسید. این هزینه ها در قیمت تمام شده واحدهای مسکونی در سال آینده خود را نشان می دهد.
وی سیاست های بانکی را در بخش مسکن ناکارآمد دانست و گفت: در تمام دنیا برای بخش های تولیدی، تسهیلات و مشوق های ویژه قائل می شوند اما سیستم بانکی در ایران کمترین توجه را به حوزه مسکن دارد و هزینه پول در این بخش را به شدت بالا برده است.
دبیر کانون انبوه سازان درباره پیش بینی از قیمت مسکن در سال ۱۳۹۹ گفت: اگر هیچ نوع تلاطمی در بازارهای موازی از جمله ارز و طلا نداشته باشیم حداقل افزایش قیمت مسکن معادل نرخ تورم خواهد بود که با توجه به تورم بیش از ۲۰۰ درصد در دو سال گذشته شاهد دور شدن متقاضیان واقعی از بازار مسکن خواهیم بود و عملاً با توجه به نرخ بالای سود بانکی، هیچ یک از تسهیلات فعلی جوابگوی نیاز این گروه نیست.
به گفته پور حاجت، کاهش نرخ سود و افزایش مدت بازپرداخت وام های بانکی برای هر دو بخش عرضه و تقاضا یکی از اقدامات فوری برای برون رفت از رکود بخش مسکن است که دولت باید در سال ۱۳۹۹ به آن توجه کند.
دریافت خسارت کنسلی ازبلیطهای نوروزی خلاف قانون است
سید احسن علوی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: متأسفانه اخباری به گوش می رسد که برخی از دفاتر فروش بلیط، چندین درصد از هزینه بلیط را به عنوان خسارت کنسلی برداشته اند که این مسئله خلاف قانون است.
وی دستورالعمل جدید وزیر راه و شهرسازی درباره الزام ایرلاین ها و شرکت های حمل و نقل ریلی برای عودت هزینه بلیط به مسافران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این اقدام قطعا موجب افزایش اعتماد مسافران به حوزه حمل و نقل کشور می شود، در سال های اخیر به دلیل افزایش حمل و نقل هوایی و ریلی، مردم برای مسافرت و تهیه بلیط مناسب با مشکل مواجه شده اند.
وی گفت: به طور حتم اگر بلیط هواپیما یا قطار به وسیله خود مسافر لغو
می شد، آن فرد باید خسارت کنسلی پرداخت می کرد، اما زمانی که دولت به صورت کلان دستور لغو پروازهای هوایی و حمل و نقل ریلی را صادر کرد، خود دولت یا وزارتخانه باید هزینه ها را جبران کند.نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هفته اخیر دولت با توجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت قطع زنجیره انتقال این بیماری، انجام سفرهای نوروزی را ممنوع کرد که این مسئله عملا موجب لغو بلیط پروازهای هوایی و حمل و نقل ریلی شده است.
ضرورت حمایت از کسب و کارهای کوچک
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: لایحه حمایت از سهامداران خُرد باید در مجلس چکش کاری شود زیرا لایحه مذکور تنها به صدور مجوزها خلاصه شده است.وی درباره تقدیم لایحه حمایت از سهامداران خُرد به مجلس، گفت: این لایحه نواقص بسیاری دارد به طور مثال یکی از مشکلات لایحه حمایت از سهامداران خُرد، محدود بودن آن به صدور مجوزها است در واقع در لایحه مذکور به مسائل دیگری که کسب و کارها با آن درگیر هستند، توجهی نشده است. نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی افزود: لایحه حمایت از سهامداران خُرد باید در مجلس چکش کاری شود تا با تصویب آن مشکلات پیش روی کسب و کارها کوچک رفع شده و رتبه ایران در رده بندی فضای کسب و کار جهان بهبود یابد. وی با اشاره به مشکلات کسب و کارهای موجود در فضای مجازی، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک یکی از موارد مهمی است که در کشور باید هرچه سریعتر اجرایی شود به این معنا که زمینه اتصال سایر وزارتخانه ها و دستگاه ها به این شبکه فراهم شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه آمایش دقیق اطلاعات در کشور یکی از ضرورتها است زیرا در موارد بسیاری به دلیل آمارهای ناصحیح و غلط تصمیمهای نادرست و عجولانه اخذ میشود، اضافه کرد: یکی از مشکلات کسب و کارهای فضای مجازی تعریف نشدن استاندارد دقیق برای خدماتی است که آنها ارائه میکنند این امر از یک سو موجب ضرر و زیان صاحبان کسب و کارها و از سوی دیگر تضییع حقوق مصرف کنندگان میشود.
اخبار کوتاه 1398/12/26
تغییر روند شاخص بورس