افزایش قیمت برخی از خودروهای پرتیراژ داخلی
گزارشها از بازار خودرو حاکی از افزایش قیمت برخی از خودروهای پرتیراژ داخلی نسبت به هفته گذشته است. یکی از بیشترین افزایش قیمتها مربوط به خودروی پژو ۲۰۶ تیپ ۵ است. قیمت این خودرو سهشنبه هفته گذشته ۹۱ میلیون تومان بوده، اما دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش داشته و به ۹۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است.
بررسیها نشان میدهد که قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز با افزایش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته به ۷۸ میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت پژو پارس، رانا LX و تیبا نیز با افزایش ۵۰۰ هزار تومانی به ترتیب به ۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
در این میان کمترین افزایش قیمت نیز مربوط به پراید ۱۳۱ است که قیمت آن با افزایش ۳۰۰ هزار تومانی به ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. قیمت پژو ۴۰۵ GLX، سایپا ۱۱۱ و ساینا طی یک هفته گذشته تغییری نداشته و این سه خودرو به ترتیب به قیمت ۷۱، ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۵۵ میلیون تومان به فروش میرسند.
سمند LX و پراید ۱۵۱ نیز تنها خودروهایی بودند که قیمت آنها در یک هفته اخیر کاهش داشته، بهطوریکه قیمت سمند با کاهش یک میلیون تومانی به ۷۳ میلیون تومان رسیده و پراید ۱۵۱ نیز در بازار به قیمت ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته میشود که حاکی از کاهش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت این خودرو در بازار است.
بدهیهای ارزی بانک مرکزی کم شد
آمار بانک مرکزی حاکی از کاهش بدهیهای ارزی این بانک در پایان خردادماه سال جاری است. بر اساس تازهترین گزارش بانک مرکزی از آمارهای بخش پولی و بانکی کشور، حجم بدهیهای ارزی بانک مرکزی در پایان خرداد ماه سال جاری به ۲۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر، بانک مرکزی در خردادماه سال گذشته ۲۲۱ هزار میلیارد تومان بدهی ارزی داشته که این آمار نشاندهنده ثبات در بدهیهای ارزی بانک مرکزی در طول این یک سال است.
این در حالی است که آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد که بدهیهای ارزی این بانک در پایان سال گذشته ۲۲۳ هزار میلیارد تومان بوده که حجم این بدهیها در خرداد ماه سال جاری نسبت به پایان سال گذشته ۰.۸ درصد کاهش یافته است.
بانک مرکزی در خرداد ماه دو سال پیش یعنی سال ۱۳۹۶، به میزان ۱۵۵ هزار میلیارد تومان بدهی ارزی داشته که این بدهیها در سال جاری نسبت به دو سال پیش بیش از ۴۲ درصد افزایش یافته است.
فروش بلیت هواپیما با نرخ بالاتر از آذر۹۷ تخلف است
مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکندگان گفت: فروش بلیط هواپیما به قیمت بالاتر از نرخهای آذر ماه ۹۷ تخلف است و باید شرکتهای هواپیمایی نرخ آذر ماه ۹۷ را ملاک عمل قرار دهند. سیدجواد احمدی اظهار کرد: در تیر ماه سال جاری نرخ بلیط هواپیما در پروازهای داخلی توسط شرکتهای هواپیمایی با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و بدون هماهنگی با کارگروه تنظیم بازار، افزایش یافته و نرخهای جدید به اجرا گذاشته شده است.
مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: از آنجا که طی نشدن فرآیند مندرج در مصوبه
۲۹ /۵/ ۹۷ شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور تخلف بوده و علیرغم مکاتبات این سازمان برای اصلاح روند فوق، اقدامی از طرف سازمان هواپیمایی کشوری و شرکتهای هواپیمایی در این زمینه صورت نگرفت، مقرر شد تا تعیین تکلیف نهایی، نرخ بلیط هواپیما بر مبنای آذر ماه سال گذشته محاسبه و فروخته شود و فروش بلیط با نرخ بالاتر، تخلف محسوب شود. این موضوع مورد تایید وزیر راه و شهرسازی نیز قرار گرفته و توسط وی در رسانهها تاکید و تایید شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بر همین اساس طی بازرسی به عمل آمده از چهار شرکت هواپیمایی در هفتههای اخیر به علت اضافه دریافتی، ضمن تشکیل پرونده مراتب به تعزیرات حکومتی ارجاع شده و وضعیت سایر شرکتها نیز در دست بررسی است.
کاهش ۵ هزارتومانی قیمت موز
رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه قیمت موز در حدود یک هفته اخیر نزدیک به ۵ هزارتومان کاهش یافته است، گفت: قیمت هندوانه به کیلویی ۳۰۰ تومان رسیده است. مصطفی دارایینژاد درباره آخرین وضعیت بازار میوه اظهارداشت: همه اقلام به وفور وجود دارد و عرضه میوه و صیفی جات در بازار کافی است. وی با بیان اینکه نسبت به حدود یک هفته قبل قیمت موز نزدیک به ۵ هزارتومان افت کرده است، افزود:قیمت این میوه به کیلویی ۱۰ هزارتومان رسیده که دلیل این مساله نیز عرضه زیاد و کاهش تقاضا است. رییس اتحادیه بارفروشان افزود: به دلیل ایام محرم تقاضا برای این میوه کاهش یافته اما پیش بینی می شود از روز شنبه ۵۰۰ تومان به قیمت آن افزوده شود. دارایی نژاد با اشاره به اینکه این روزها تقاضا برای سیب زمینی و پیاز افزایش یافته است، گفت: مشکلی در عرضه این محصولات وجود ندارد و هم اکنون قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان و پیاز بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان است و هیچکدام از این محصولات افزایش قیمت نداشته اند. وی ادامه داد: قیمت خیار گلخانه نیز طی یک هفته اخیر با ۱۵۰۰ تومان کاهش از کیلویی ۴۰۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان رسیده است. دارایی نژاد گفت: گوجه فرنگی نیز با ۱۰۰۰ تومان کاهش قیمت، کیلویی ۲۵۰۰ تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار عرضه می شود.
کاهش ۱۰ درصدی شعب بانکهای ادغامی تا پایان سال
بانکهایی که قرار است در بانک سپه ادغام شوند باید تا پایان سال ۱۰ درصد از شعب خود را کم کنند و بانک سپه نیز کاهش ۱۰۰۰ شعبه را در طی سه سال در برنامه دارد. بانک مرکزی از سال گذشته ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح را در دستور کار قرار داد و پس از حدود دو سال گمانهزنی در اینباره، قرار شد که بانکهای مهر اقتصاد، قوامین، انصار، حکمت ایرانیان و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام شوند. بر اساس آنچه که اعلام شده، تابلوهای شعب بانکهای مذکور تا پایان سال تغییر داده شده و پس از آن با نام بانک سپه فعالیت خواهند کرد. از سوی دیگر، پیش از این نیز بانک مرکزی اعلام کرده که تلاش بر این است که تعدیل نیرو در این بانکها انجام نشود و تمام پرسنل به کار خود ادامه دهند، اما در حال حاضر در برخی از مناطق، این بانکها در محدوده جغرافیایی کوچکی شعبههای زیادی دارند که اگر این شعب از پایان سال با نام بانک سپه فعالیت کنند، عملا توجیه اقتصادی نخواهند داشت. در همین راستا، محمدکاظم چقازردی، مدیرعامل بانک سپه درخصوص تعیین تکلیف شعب بانکهای ادغامی پس از تکمیل فرآیند ادغام، اظهار کرد: ما نگفتیم شعبهای جمع نمیشود، بلکه گفتیم پرسنلی از این بانکها حذف نمیشود، اما در خصوص شعب بانک ما همین الان بحث بازسازی و بهینهسازی شعب بانک سپه را هم داریم و به دنبال کمکردن شعب ناکارآمد بانک هستیم.
وی افزود: برای شعب این بانکها نیز برنامهای دادیم که تا پایان سال جاری ۱۰ درصد از شعب بانک را کاهش دهند و در یک برنامه سه ساله این عدد ساخت بهینه شعب را به حد معقول میرسانیم.